7 Haziran 2012 Perşembe

pembe fil pastası




Pembe filim nasıl olmuş ama. Ben pek bir sevdim bunu...

Dün sütlaç yaparken Ada için ne yapsam düşüncesiyle çıktı bu ortaya. Ada sütlaç yemez  Deniz aşıktır... Önce bisküvi pastası yapayım dedim sonra vazgeçtim. hem aynı şey diye. Dondurucuya bakarken dah önceden koyduğum pancar suyu dikkatimi çekti. Kafamda pastamız şekillendi haliyle.

Bildiğimiz irmikli pastayı ben pancar suyuyla pembeleştirdim. Bu görüntünün tek espirisi bu. 2.5 su bardağı süt, yarım su bardağı kadardı sanırım (donuktu çünkü) pancar suyu, 6 kaşık irmik ve 5 kaşık şekeri birlikte pişirdim. O bir kenara alındı. Sonra çikolatalı puding yaptım. Fil şeklindeki slikon kalıba önce pembiş harcı döktüm.  Kulakları ayrı renk olsun diye de kakaolu harcı üstüne. Biraz dolapta beklettikten sonra pastamız hazır....

Şimdi işin asıl önemli noktası geliyor. Benim sıpa oğlum Ada bu pembeliği pancarla verdiğimi duyduktan sonra yemedi pastayı. Ki doğallığa ne önem verirdi. Bu sıralar bir haller oldu çocuğa. Sebzelere düşman oldu sanki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder