29 Haziran 2012 Cuma
erik pestili....
Bu yılın erik pestilleri de hazırlar. Bol erikli bir kış bekliyor bizi:))
Erik pestili yaparken geçen yıl netten araştırıp ölçü falan kullanmıştım ama bu yıl özüme döndüm yine. Ölçü mölçü hak getire. Neyse sonuç yüzümü kara çıkartmadı.
Odun ateşinde kaynatılıp suyu çıkartılmış erik posaları bir güzel süzgüden geçirdim önce. İyice çekirdekleri kabukları kalana kadar elimle bastıra bastıra süzdüm. Sonra içine az biraz şeker, ve nişasta (4 litre sıvı alan tencerem tamamen posa ile doluydu. İçine yarım su bardağı nişasta ekledim) ekleyip iyice karıştırdım. Ara ara karıştırarak kaynattım malzememi.
Geçen yıl bezlerin üzerine sermiştim bu harcı ama almak zor olmuştu. bu yıl incecik yağladığım tepsilere yaydım. Üstleri iyice kuruduktan sonra zahmetsiz çevrilebiliyorsa tersini çevirip kuruttum. Az kalan olan yerlere hiç dokunmadım.
Devrim'e göre şekeri az olmuş. Ama bence tam kıvamında. Nihayetinde ekşi erik pestili tüketiyoruz. Ekşimsilik geleekki damağımıza ne tükettiğimizi bilelim dimi ama...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder