26 Haziran 2012 Salı
böğürtlenli-karpuzlu dondurmalar
Bu sıcaklara en iyi şey meyve dondurma ve bol bol su. Kanımca yemek yapmak bile kaldırılmalı. Ne zor oluyor sıcakta ocağın başında yemek yapmak:((
Neyse gelelmi dondurmalarımıza. Karpuzlu dondurma Ada'nın yoğun istekleri sonucu denendi. Fazla sulu bir meyve olduğu için kıvamının tutmayacağına emindim ama yaptık yine de. Böğürtlenli de bahçemizin yeni çıkan ürünlerinden. Reçelini de yaptım aslında geçenlerde...
Dondurmanın klasik başlangıcı aynı. 1 litre süt, 1 çorba kaşığı salep, 1 su bardağından az şeker. Birlikte kaynatılırlar. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilirler. Ben bu harcımı üçe böldüm bu kez. Böğürtlen, karpuz ve nane ekledim. (naneli bitti)Soğuduktan sonra dondurucuya koyup çıkartıp çıkartıp karıştırdım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder