23 Eylül 2012 Pazar

odun ateşinde kırmızı biber olayı....


Köz kırmızı biberle yapılan turşulardan yaptım bu kez. Daha önce de yapmıştım ama ocakta közlemiştim biberleri. Bu kez direk közde hem de semaverde közledim biberlerimi...

Devrim pazarda alışveriş yaparken "kırmızı biber turşusu mu yapsak" oldu. Mesaj alındı tabiki. 2 kilo aldık. Dün bahçede sevamaver yakarken içinde közledim biberleri. Kabuklarını soydum, yıkadım. İri dilimlere ayırdıktan sonra kavanoza yerleşirdim...

2 baş sarımsak kullandım bu kadar bibere ben. Tüm sarımsakları ayıklayıp bir biber bir sarımsak olarak yerleştirdim kavanoza. İçine 1 su bardağı sirke, yarım su bardağı kadar da zeytin yağı ve yarım su bardağı su ekledim. Tuz tabiki...

Aslında daha önce yaptığımda maydanozda eklemiştim ama bu kez almayı  unutmuşum turşum için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder