5 Eylül 2012 Çarşamba
harnuplu-pekmezli kek
Ben kek de harnup (keçi boynuzu) tozunu kullanmayı çok sevdim. Hem rengi hem tadı hoş oluyor. Bu kez içine biraz da pekmez ekledim.
Malzemeler: Yarım su bardağı harnup, 1 çay bardağı pekmez, 4/3 su bardağı şeker, 4 yumurta (benimkiler küçüktü) 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı irmik, yarım su bardağı sıvı yağ, kabartma tozu, un....
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip hamuru hazırladım. Ben karışımımı 2 dikdörtgen boncama paylaştırdım. Biraz ince oldu ama sonrasındaki hain planlarım için bu gerekliydi.
Fotoğrafda görülen tepsi kek olarak kaldı. İkinci tepsi (ki çekemeden tükendi) tatlı oldu. 1 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su ile hazırladığım sıcak şerbeti soğuk kek üzerine döktüm. Ev ahalisinin çok sevdiği bir tatlı oldu. Hatta Devrim "şambaliyi andırıyor" yorumunu yaptı tatlım için.
Bu da aynı gün çocukların yaptığı kurabiyeler. Yanlış okumadınız tamamen Ada ve Deniz ürünü bunlar. Öyle güzel şekil vermişler ki bayıldım......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder