10 Temmuz 2012 Salı
böğürtlen reçeli
Böğürtlenlerim son hızla oluyorlar. Bizde pek yenmediği daha doğrusu çocuklar tüketmediği için ben de reçelini yapıyorum. Geçen yıl bütün bütün yapmıştım bu yıl doğru yolu buldum meyveleri biraz pişirdikten sonra rondodan geçindim. Kesinlikle daha güzel oldu:))
Tarifimize gelince. Önce bir güzel tek tek topluyoruz böğürtlenleri. Sonra yıkayıp süzgüde biraz bekletip tencereye yolluyoruz. Zevke göre şeker ekliyoruz. (ben şekere cimriyimdir) 1 çay bardağı kadar su. Kıvama gelince cam kavanoza alıp vakumluyoruz. Kışın afiyetle tüketiyoruz.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder