9 Mart 2012 Cuma
tam buğday unlu poğaça
Malum iki çocuk olunca evde hamurişi oluyor genelde. Eee onlara yapmışken ben de tırtıklıyorum. Keki neredeyse hiç yemem ama kurabiye ve poğoçayı severim.
İzmir'de olanlar bilirler. Kemeraltı'nda Değirmen diye bir yer var. Çeşit çeşit un bulunuyor orada. Geçenlerde Devrim'e tam buğday unu ısmarladım. Poğoçalara bundan sonra bu undun da katılacak...
Kalın öğütülmüş gibiydi un. Nasıl olur emin olamadığımdan da yarı yarıya kullandın beyaz unla birlikte. Klasik mayalı hamurumla yaptım poğoçayı.
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı zeytinyağı, bir paket kuru maya, az tuz ve şeker aldığı kadar un.
Rengi hafif kepekli gibi hoş birşey çıktı ortaya. Çocuklar da yediler. (Deniz kepekli-çavdarlı ekmek yemez de)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline saglık... bende bi izmirli olarak kemeraltındaki değirmeni bilmiyorum ama teyzemden duyardım orayı.çocuklarınıda öpüyorum.sevgiler..
YanıtlaSilmümine çeşitli un, baharat, bakliyat gibi şeylerin satıldığı bir dükkan Değirmen. Fiyatları da marketlerden uygun. Ben eşime öğretmiştim orayı (işi yakın olduğundan) arada ısmarladıklarımı alsın diye.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN TAM BUĞDAY EKMEĞİNE DE BAYILIRIM.
YanıtlaSilDuyguş çok da masum değil ama ne yapalım artık...
YanıtlaSilFazıl'a kek, poaça yaparken beyaz un kullanıyorum ama kendime yaparken kepekli veya tam buğday unuyla yapıyorum -gizli şeker var da bende-
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar:) Afiyet olsun:)
geçmiş olsun zor oluyordur...
YanıtlaSil