2 Eylül 2011 Cuma
Antep fıstıklı ve karışık meyvalı dondurma
Havalar hala çok ama çok sıcak. Bir ara rüzfgar vardı ama o da gidince iyice bunaltıcı olmaya başladı hava. Tatil öncesinde yaptığımız dondurmaları sunulamı dedik bizde. Değişik tatlar deneme amacıyla daha önce yaptığım ana malzemelere ek olarak antep fıstıklı ve karışık meyvalı yaptım bu kez.
Ada boya koymadan antep fıstıklının nasıl olacağını merak etmişti. Fıstıkları ayıklayıp, rondodan geçirip ekledim karışıma.
Karışık meyvalıda ise; erik, şeftali, böğürtlen var. Her ikisini de çok sevdi çocuklar....
Fotoğrafda kavun da var. Onu da denedik ama hüsrana uğradım. Birincisi çocuklar tadını sevmedi (kavunda yemezler zaten). İkincisi tadı daha yoğun olsun diye kavunun suyunu da eklemiştim, buzlu bir kıvamı oldu....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
afiyet olsun:) antep fıstığı çok severim, tadı nasıl oldu çok merak ettim:)
YanıtlaSilsenede 1 kez normal dondurma keyfi izni verdim kendime... onun dışında diyabet dondurma alıyorum aynı tadı vermiyor...
sevgiler...
Afiyet olsun kuzucuklara
YanıtlaSilyeni denemeler yapılmış:)) kavun sevmemelerine şaşırdım genelde çocuklar çok sever:)
YanıtlaSilokuyan diyet mi yoksa sağlık nedeni ile mi öyle. Ne bileyim ben dondurmadan vazgeçemiyorum .Yaz-kış en büyük günahım belki de...
YanıtlaSilasosh saol:))
Hatice sevmiyorlar valla. Hiç de yemediler...
maalesef mecburiyetten... birkaç sene önce gizli şeker çıktı bende... ailede de diyabet hastası çok var... çok ender kaçamak yapıyorum tatlıda o kadar:)
YanıtlaSil