29 Temmuz 2015 Çarşamba
Çiçek poğoça
Klasik mayalı hamuru çocukların seveceği biçimde yaptım bu kez. Sosis bizim eve senede 1 anca girer. Salam hiç alınmaz. Geçen gün almıştım sosis poğoça yaparken kullandım. Çiçek poğoçanın ortasını lorlu-domatesli, yapraklarını ise sosisli yaptım. Benim sıpalar pek görmüyorlar ya pek sevindirik oldular...
Hamur klasik tarif. 1 paket kuru mayayı 1 kaşık şekerle birlikte 10 dakika kadar ılık suda beklettim. Daha sonra 1 su bardağı zeytinyağı, tuz, 1 su bardağı ılık süt ve aldığı kadar un ile yoğurdum. İstediğiniz iç harcı kullanarak nefis poğoçalar hazırlanabilir artık...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder