9 Temmuz 2013 Salı
Haşhaşlı çörek, iyi ramazanlar.....
Haşhaş oldum olası en sevdiğim şeylerden biridir. Bu yüzden poğoça yaptım mı hamurun birazıyla da haşhaşlı çörek yapıveririm. Yukarıdaki de o furyadan. Klasik poğoça hamuruyla yaptım. Bu kez küçük bir borcama yanyana dizdim çörekleri kabarınca da hoş göründü.
1 su bardağı zeytin yağı, 1.5 su bardağı ılık süt ya da su, 1 paket kuru maya, tuz, az şeker ve aldığı kadar unla hazırladığımız hamuru biraz bekletiyoruz ki mayalansın. Sonra da içine ne istersek ekliyoruz....
Ben haşhaşlıların içine çikolata da koydum çocukların pek bir hoşuna gitti.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder