10 Şubat 2013 Pazar

Hoplatma patates ve badana....



Bilirmisiniz bilmem bu patatesi. Babam eskiden özellikle seçer gelirdi miniklerini. Hoplatma deriz biz. Kabuklu kabuklu pişer. İyice temizleyip kabuklerını azıcık yağda tavayı sallaya sallaya pişiririz. Benim normal kızartmayla aram yoktur ama buna bayılırım...Geçenlerde Bozdağ'a gidişimizde görünce de almıştım hemen....

Bizim öğrenci kiracımız okulunu bitirdi yakında askere gidecekmiş 15 gün önce çıktı. Biz de evi badana edelim dedik. Yağmurlu haftasonunu bu işe ayırdık. Tahminimizden çokkkkkk iş çıktı. Ev boş olduğundan badana kısmı kolaydı da malesef fazla yağlanmış mutfak kısmı. Dolap içleri hatta:(((((( 2 gündür kıza kıza temizledim üst katı. O kadar işim arasında da kolay olsun diye yukarıdaki yemeği yaptım. Kolaya kaçacağım ya ilk kez Tefal actifryda pişirdim. Valla oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder