17 Ocak 2013 Perşembe
Ayva reçeli
Kışın yapılabilecek en makbul reçel bu sanırım. Hep diyorum ya benim erkekler tatlıcı. Mutlaka kahvaltıda bir çeşit de olsa tatlı bulunacak. Haliyle reçel çeşitlerini de bol tutuyoruz. Ayva reçeli mevsimini de dün itibariyle açmış bulunduk....Tarife gelince
3 kilo ayva almıştım ben. Akşamdan soyup, doğrayıp üzerine de şekere ekleyip bıraktım. Sabah kalkınca yarım su bardağı kadar su ekledim bunlara. Bu arada 3 kilo ayvaya 2 kilo şeker kullandım. Şeker miktarını reçellerde hep az tutarım ki meyvenin tadı yokolmasın. Ayvanın çekirdeklerini de bir tül içine iyice bağlayarak tencereye ekledim. İçinden tek tek kim ayıklayacak o çekirdekleri, Ama biri kaçak yapmış ve foto çekerken farketmemişim:))))
Reçel kıvama geldikten sonra da ocağı kapatıp hemen kavanozlara koydum ve kapaklarını kapatıp ters çevirdim. Kavanozlar soğuyana kadar da ellemiyorum.
Bu arada klasiktir tatlıya limon konur. Ben onu da koymam. Hiç şekerlenme olmadı reçellerimde bugüne kadar. Kıvamı için de annem "bir çay tabağına su koy içine reçelin suyundan damlat dağılmıyorsa koyu kıvamlı kalıyorsa tamamdır" derdi. Sık yaptığımdan sanırım genelde ihtiyaç duymuyorum buna.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder