20 Aralık 2012 Perşembe

Pişi


 Yukarıda arabalı kalıplarla pişirdiklerim görülüyor...



Geçen hafta sonu öğle yemeği için şöyle çocuklara değişik birşeyler yapsam diye düşünürken pişi (hamur kızartması) geldi aklıma. Biz çocukken annem ne çok yapardı bunu ama ben ilk kez denedim.  Hamurişini bu denli sevip bir de kolay kilo alınca kaçıyor insan herşeyden....
Az buçuk annemin yaptıklarından anımsıyorum zaten nasıl yapıldığını ama şöyle bir nette de dolandım. Aşağıdaki tarifle yaptım pişimi.....
1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu, tuz, aldığı kadar un.....
Hamuru yoğurup tezgahın üzerinde yukarıdaki gibi açtım. Sevimli olsun diye ben kurabiye kalıplarını kullandım şekil olarak. Bir kısmını da poğoça gibi yaptım içlerine patatesli harç hazırlayıp koydum.....
İşin komik kısmı yeme sırasında ortaya çıktı. Devrim az yiyince "olmamışmı" diye sordum haliyle. Verdiği yanıt "ben sevmem pek hamur kızartmalarını"  Yani 12 yıllık evliyiz yapmadığımdan hiç dikkatimi çekmemiş. Onların evinde de hiç denk gelmedim açıkcası yapıldığına. Benim annem de herkes sağlıklı beslenmeyi tercih ettiğinden neredeyse hiç yapmıyor artık. Ama çocuklar ve ben afiyetle dedik:))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder