1 Ağustos 2012 Çarşamba
hoşaf ve köfte...
Dün neşeli günler bloğunda hoşaf tarifini görünce hiç yapmadığımı farkettim. Bu da demek oluyor ki benim çocuklar hoşafı bilmiyorlar....Aslında ne serin bir tatlıdır, eskiden evlerimizde ne de çok yapılırdı.
Tarifteki meyveler evde olunca "hadi" deyip yapıverdim hoşafı...
2 elma, 2 armut, 2 şeftali, 1 sb şeker (orjinalinde 1.5 sb), çubuk tarçın...
Meyvelerin kabukları soyulup 7 su bardağı su içine konarak kaynamaya bırakılır. Annem de böyle mi yapardı bilemiyorum ama tarifi veren arkadaşımız kabukların da hoş bir tat verdiğini belirtmiş hoşafa...
Daha sonra kabuklar kevgirle alınıp limonlu suda bekletilmiş- doğranmış meyveler suyun içine eklenir. Bu arada doğranmış meyveleri beklettiğiniz suyu sakın ha atmayın. soğutup için. Çok hoş bur su oluyor emin olun...
1 sb şeker eklenip bir süre daha kaynatıldıktan sonra olduğuna karar verince ocak kapatılır. Çubuk tarçın atılır içine. Soğuduktan sonra afiyetle tüketilir....
Peki oğluşlar beyendi mi? Ada sevmediğini söyledi. Malesef yeniliklere açık değil. Bakmadı bile tadına. Deniz suyunu içti. Hatta sofraya koyduğumda "patates mi bunlar" diye sordular.:)))) Sebzeli köfteler....
Ben dün tersten gittim. Hoşafa uygun yemek düşündüm. Köfte-patates birez atıştırmalık gibidir ama çocuklar her daim severler. Köfte her evde şöyle ya da böyle yapılan bir yemektir. Ben sebzeli yaparım genelde. Evde ne varsa. Yukarıdaki köftenin içinde 1 kırmızı biber, 2 soğan, yarım baş sarımsak, 3 tane yeşil biber ve maydanoz var mesela. Bir keresinde de kabak rendeleyip eklemiştim. Güzel olmuştu oda....
Bir de birkaç yıldır actifry kullanıyorum kızartmalarda. Çok da memnunum. Ocak kirlenmiyor, mutfak kokmuyor. Cidden hafif oluyor içinden çıkanlar....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder