30 Ekim 2010 Cumartesi
fırın karnıyarık
Karnıyarığı sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Ama bence patlıcanın en güzel hali bu. Hep tencerede yapırdım ilk kez fırında denedim. Bence böyle daha iyiydi ama Devrim tencereyi tercih ettiğini söyledi.
Karnıyarık için malum patlıcanlar bol yağda kızartılır. Ama ben yıllardır bu usulü kullanmıyorum. Patlıcanın sevmediğim tek pişirmesi yağda kızartılmış olanıdır. Bir kaşık yağda teflon tavada kısık ateşte pişiriyorum patlıcanları. Sonra klasik harcını hazırlayıp salçalı suda tava tencerede, ocakta pişiriyorum.
Bir keresinde patlıcanları közleyerek denemiştim. Değişik bir tadı olmuştu ama açıkcası her seferinde onu yapmaya üşenirim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Annem tencereci ben fırıncı:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Ben severim ama bende fırında yaparım.Hiç tencerede yapmamıştım birde öyle deniyim.Ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilAylin saol :))
YanıtlaSilkarabidikim tava tencere de yapıyorum genelde. Tek yemek için fırın çalıştırmak gereksiz gibi geliyor.
Mmmmmmmm karnıyarık olur da sevilmez mi ya? Hele de pilav ve cacık eşliğinde ise mükemmel olur.. Harika görünüyor, bol kıymalı :))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık tencere derken kızartma usulüylemi onu anlamadım.
YanıtlaSilbende çok severek yapıyorum önce kızartıp içlerini doldurup sonra fırınlıyorum genelde çok lezzetli oluyor. hiç kızartmadan fırında deneme yapacağım bugülede nasıl olacak merak ediyorum:))
sevgiler
ya evde yalnız olunca canım yemek yapmak istemiyor ama bunları görünce de yutkunuyorum.
YanıtlaSilÇok severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilDilekce kesinlikle mükemmel bir menü,
YanıtlaSilHatice ben bol yağda kızartmıyorum aslında. Bir kaşık falan yağ içinde kısık ateşte pişiriyorum ilk olarak patlıcanları. Sevmiyorum yağı. Sonrada klasik harcını hazırlayıp tava tencerede ocakta pişiriyorum.
Yemek bloğu olan arkadaşlarımız çok güzel tarif veriyorlar ama ben hep göz kararı yaptığım için tarif vermeyi de beceremiyorum.
embir :)),
YanıtlaSilArzu saol