![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ7jJdxqoZokwHUqgl2JVtoRIT0BNL0kP-x7bf4nxAzFV4YIL9JrPKauyWCbM1miCkPdYx0kg_VatWoNkcULTq2WIMRRPTQqizbQDEjMFWP5z_qFDBbPHnERnP-YNr73AR2Pe0Mp3nX0TQ/s320/P1060306.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFABqBTpGZ7QZkwuISdfPS92NWl502x-qbOe9WqR4eWup7GGmBLsly1a_QYXmcJdbaKplEliZ3p4LwQ9BEWpXs7zZhOjYZIvdx33NUDDp8zuhSElEOGl3RCpr0ipGWCSW-ybhyphenhyphenqVbP8t49/s320/P1060319.JPG)
Reçellerin ve domateslerin bitmiş hali
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV7Yya4nca458bbJ3zzdrW63ZXGf4SYxb3eWoGRaWbEGqhU6N0YtepY4WZ-7tWYMcN-joNsJpldTDoBmyU47y78BFVNBPsWQ9wwm3ZZQFYS2ugWLE7Lr5FREX9CXbDPoASiynFJyoyVmAL/s320/P1060305.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx5q34yo5g8vbDlG9oUmISLWqnrvzppqpooItMnJUEkVUVlFMHtR8AxQmRgcS_IYpFifdGjsKUrFvJ7aiYLZGvblZbPuhFhFU1UWIJh2AbmXB_JEiSaVKkKNVX1WCnqA1BL14Xpxgwv3wW/s320/P1060304.JPG)
İki tane incir ağacımız var. Maşallah verimlilikleri de iyi. Bol bol lreçel yapıyoruz. İlk reçellerimi geçen gün yaptım. Taze incirden bunlar. İncir çok olunca ortaya çıkan bir tarih ama teliplisi çok. Çoğunu benim üç erkek yiyor bir kısmını da eşe dosta dağıtıyoruz.
Biraz da şişe dometesi yaptım. Daha olmalı ama birden çok sayıda yapmak, onca domatesi soyup doğramak sıkıyor beni. Yavaş yavaş olsun.
Portekiz'de harika bir incir şekerlemesi yemiştim. Daha doğrusu reçel gibiydi ama çok tatlı değildi. Onun tarifini istemeli, çok lezizdi.
YanıtlaSilne kadar iyi olur deneriz. Ben sevmem pek inciri ama ev halkı çok seviyor. Bir de bizim ağaçlardan biri bardacık lezzetli oluyor meyvesi
YanıtlaSilvauvv ee ellerine sağlık hemde tee nerelerde yapıyorsun bunları.Çocukların çok şanslı nefis görünüyorlar
YanıtlaSilSaadetim yapma etme ağzım sulandı vallahi :) ellerine sağlık canım.afiyetler olsun.SLN
YanıtlaSilah ahhh anneciğimle bizde konserve yapardık :(( afiyet olsun
YanıtlaSilAylin teşekkür ederim.
YanıtlaSilSelin uzak deyilsin beklerim bana. Taze taze incirlerden ikram ederim
Bahar saol. Ben de birkaç kez konserve yaptım ama derin dondurucular saolsun bıraktım şimdi. Bir tek şişe domatesi, onu da vakumlayarak yapıyorum. Kaynatmıyorum kavanozları
yaz domateslerinden bolca yapıp kışın tüketmek lazım.Daha önce denemedim ama görünce basit gibime geldi.Paylaşım için tşkrlr
YanıtlaSilCanım çok teşekkürler bir gün geleceğim inşallah.Bende beklerim.görüşmek dileğiyle..
YanıtlaSilAblacım Buca'nın neresinden acaba?
YanıtlaSilBen Şirinyer semlarından :)
zeliha kolay aslında. tek püfü iyi vakumlamakda
YanıtlaSilSelin her zaman beklerim
Fulya Adatepe'deyiz biz. otobüs garajı civarında